Pomen partnerjev-priprava projektov

Projekti sofinancirani iz evropskih sredstev izhajajo iz predpostavke mednarodnega sodelovanja različnih držav oz. regij. Zato so potrebni partnerji iz tujine. Najenostavneje se je priključiti že formiranemu partnerstvu in prevzeti zgolj vlogo partnerja. Medtem ko vloga vodilnega partnerja-Lead Partner ali v nekaterih projektih koordinatorja-Coordinator zahteva že boljšo administrativno usposobljenost, finančno in kadrovsko močnejšo zaslombo.

Ob tem se seveda poraja vprašanje kje iskati partnerje. Na programih transnacionalnega sodelovanja so pozivi vodilnih partnejev, ki iščejo partnerje praviloma dostopni na spletnih straneh programov.

Pomembna baza kontaktov so lahko tudi prezečne liste konferenc, ki jih organizirajo programi South-east Europe, programa MED, programa Alpine Space in program Central Europe. Tovrstne konference so tudi odličla priložnost za pridružitev partnerstvu, saj velikokrat potencialni vodilni partnerji predstavijo svoje projektne predloge na tovrstnih konferencah.

No comments:

COS-CLUSTPARTNS-2017-3-02: European Strategic Cluster Partnerships for Smart Specialisation Investments

The overall objective of this call is to boost industrial competitiveness and investment in the EU via cross-regional cooperation and netwo...